RE: Err.047 hatası

Cevaplandırıldı

Esselamu aleyküm ustalarım ; Err.047 Motor overload hatası alıyoruz genelde var bu hata. Forumda ki , kazanç ayarını yaptım. P00.02 0 , P00.04 6 yaptım. Oldu gibi, daha tam denenmedi. Başka neler yapılabilir. Torku artırılabilirmi parametrelerden ? Servonun HCS STUDIO proğramı ile online oldum. Gerçekten yükte mi çalışyor diye izlemek istedim. Ama hangi parametre olduğunu kestiremedim . P21.04 ü izledim, yüke girdiğinde %de 789 falan değerler gösteriyor. 789 ne anlam ifade ediyor? 78.9 mi anlayacaz. ? Fotoğraf ta yüklüyorum, bakabilirsiniz. Çok teşekkürler.. Motorumuz 1kw

alibaba Üye Soruldu üzerinde Eylül 19, 2025 X2 SERİSİ.
      Yorum Ekle
      7 Cevaplar

Merhabalar,

Bu hata genelde motorun nominal akımının üzerinde çalışmasıyla ortaya çıkıyor. Birkaç noktayı paylaşayım:

Parametre Ayarları:

Tork için özellikle P00.03 (Torque Limit) değerini kontrol edin. Fabrika ayarında %100’dür, gerekirse artırılabilir.

Hızlanma / yavaşlama rampaları (P00.06, P00.07) çok kısa olursa motor ani akım çekip overload verebilir. Rampaları biraz uzatmak faydalı olur.

Ayrıca P02.xx serisi (akım sınırları) parametrelerine bakın. Gereksiz düşükse motor erkenden korumaya geçer.

Online İzleme (HCS Studio):

P21.04 = Motor akım yüzdesi. Sizde görünen 789 değeri aslında %78.9 demek. Virgül kaydırması var.

%100’e yaklaştığında motor nominal sınırına gelmiş oluyor.

İzlenebilecek diğer parametreler:

• P21.02 → %Tork
        • P21.04 → %Akım
        • P21.06 → DC bus voltajı
        • P21.10 → Alarm geçmişi

Pratik Kontroller:

Mekanik yükte sıkışma, rulman, aşırı sürtünme vb. olmadığından emin olun.

Motor kablo ve faz bağlantılarını kontrol edin.

Eğer motor sürekli nominale yakın yükte çalışıyorsa, motor seçimi küçük gelmiş olabilir. Bu durumda parametre ayarlarıyla sadece sınırlı iyileşme olur.

Özetlemek gerekirse ; 789 değeri aslında %78.9 akım demektir. Parametrelerden tork limiti (P00.03), akım limitleri (P02.xx) ve rampa süreleri (P00.06–P00.07) ile oynayarak deneme yapılabilir. Ancak yük gerçekten yüksekse, sorunu sadece parametreyle çözmek mümkün olmayabilir, mekanik yük veya motor seçimini de gözden geçirmek gerekir.

Saygılarımızla.

Yönetici üzerinde Eylül 22, 2025 tarafından cevaplandı.
        Yorum Ekle

Cevabın

Bu cevabı göndererek, kullanım koşulları ve gizlilik kurallarını kabul etmiş olursunuz privacy policy and terms of service.